När Lia kom till världen; 19/2 - 2009

Hej!
Och tack för alla gratulationer här på bloggen.

Tänkte skriva och berätta händelseförloppet när vårt lilla under tittade till världen, det blev inte det lille undret utan den lilla! Tänka sig! Tur vi inte hunnit färdigt med barnrummet utan bara beställt tapeterna ;)

Det började kl 23.00 den 18/2 när jag började få sammandragningar med jämnt mellanrum, mor min skulle delta på förlossningen så när jag haft sammandragning med jämnt mellanrum var 10 minut under någon timme så ringde jag henne under natten och sa att det kan bli att åka någon gång så att hon vet det. Hon var med på noterna.

Det höll i sig under natten och jag tänkte att ska jag åka och föda så ska jag banne mig inte vara hungrig, gick ned och åt två paltar med fläsk vid 2 tiden och lyckades tillslut (!) få ut Markus med soporna medans jag vattnade blommarna i förebyggande syfte. Då tyckte han nog att man var jobbig men sen var det ändå värt det.

Han åkte till jobbet på morgon, egentligen ville han vara hemma men man kan ju inte veta hur lång tid det tar innan det är dags att åka iväg. Låg och försökte vila mig mellan värkarna. När jag klev upp och skulle äta frukost så tog det väldigt lång tid att få fram och att få i sig eftersom att det gjorde så ont där emellan att man fick stanna upp. Tillslut slängde jag mackan i bordet och bestämde mig för att nej bannemig, nu ringer jag och ber han komma hem.... men när jag ringde och det lagt sig en stund så sa jag att han kanske kunde stanna ett tag.

Gick kanske 15 minuter så gav jag upp. Bad han komma hem! Då hade jag värkar var 6-8 minut ungefär. Hade ringt dom på Sunderbyn och dom frågade om det verkligen var riktiga förvärkar/ värkar eller  vad det var - ja inte vet jag! Men jag hoppas att det är det tänkte jag. Dom sa att vi kunde komma in för en kontroll iaf. Ok, jag stannar hemma ett tag sen kommer vi nog sa jag.

Parkerade nära och jag promenarade med Markus mot ingången, fick stanna upp då och då och hålla i sig i lite saker när det gjorde ont. När vi väl kom upp så sa jag vad jag hette och att jag ringt in, hade ringt redan under natten och någon timme innan vi kom in. Väl där bad dom oss vänta. Och väntade, det gjorde vi. Efter 50 minuter!! Fick vi hjälp och även ingen hade kommit och sagt något mer, bara bett oss sitta och vänta. Jo hur gör man då, när man inte kan sitta, stå eller gå? Man härdar och väntar.

När hon väl satte på CTG kurvan och kom in efter 30 minuter såg hon att jag hade ungefär 4 värkar / 10 minuters intervall. Då skulle hon se hur öppen jag var, se där... 5 cm. Bra jobbat! Det var nog palten sa hon och skrattade. Hon tyckte stockholmarna borde få höra hur man ska göra innan en förlossninge - äta palt!
Du har gjort största jobbet hemma sa hon. Det blir barn idag för er! Oh vilken känsla, att få det bekräftat, idag är dagen med stort D här. Är det sant? Kl var nu ungefär 17.00.

Gick vidare och fick ett förlossningsrum och så la jag mig i ett bad, kändes skönt och lyxigt, ett stort jacuzzibad men utan bubbel och med ett batteridrivet ljus och en dusch som var hopplös att få på. Hade så hett vatten för att det var skönare så när mamma knackade på så fick hon skratta åt mig illröd som jag var på kroppen, vi skrattade ihop ett tag och sen gick vi till förlossningsrummet. Efter ett tag ville jag prova lustgasen, första gången på länge som man kännt sig någorlunda svammlig i huvudet. Men jag ville helst inte bli för borta.

Efter en väntan så tog dom hål på vattnet, det forsade ut vatten och värkarna triggades upp! Men desto bättre för snart kunde man börja krysta och desto närmre att få se vårat barn, Tyckte det tog lång tid innan jag fick ryggmärgsbedövningen, men det gick bra. Det var en lugn och fin förlossning hade inte alls särskilt ont som jag trott man ska ha och jag hade bra stöd av Mamma och Markus, hade inte vilja vara utan någon av dom där. Mitt i allt bad jag om en puss av Markus, han tyckte jag smakade sjukhus, men jag tyckte jag smakade hallonsaft! (Var tvungen dricka det en massa).

Men ska inte sluta skriva ännu, innan jag fick ryggmärgsbedövningen hade jag en tuff värk med hög topp, då råkades jag suga mig fast alldeles för länge i lustgasen. Allt gick tydligen i slow motion, så tog så länge för min hjärna att uppfatta omgivningen att jag trodde jag kunde se in i framtiden. Först blev jag så förskräckt och tyckte det  var de värsta jag varit med om. Men sen sa dom något roligt runtikring och jag visste att snart brister gråtet ut i skratt när jag vridigt huvudet i EXAKT den positionen. Och jovisst då började jag gapskratta och alla andra med mig. Dom sa jag fått för mycket lustgas, men jag sa att det var inte det utan dom sa något så roligt. Sen fortsatte resan och jag fick ryggmärgsbedövningen - tack, nu känns det ingenting nästan. Inte heller när dom ber mig hålla emot, dom ser huvudet. Sedan kom hon till världen. Dom la upp henne på mitt bröst och efter ett tag så frågade dom om vi skulle se vad det var? Det ser iaf ut som en pojke sa jag. Men oj så förvånade man blev. Är det en flicka?! Å såå fin hon är. Markus ögon tårades och min mamma grät nog med har jag hört, jag hann inte se hela omgivningen jag tittade mest på vår fina skapelse som låg i min famn! Lilla Lia. 51 cm lång, 3370gr, välskapt, med en massa blondt hår på huvudet.

Sedan blev det lite problem med moderkakan som inte ville komma ut, så efter långt försök strax uppe i 1 timme så sa dom att det kanske kan bli operation, o nej. Det ville jag ju helst inte. In kom en manlig doktor, tog tag i moderkakan och jag tryckte på och ut kom den! YES! sa han, och var stolt över att lyckats med det så många andra inte lyckades med strax innan honom.

Nu var förlossningen klar, dom rullade in champagne (pärondryck el liknande) och mackor, även till min mor. Men hon begav sig hemmåt med Melker när klockan rullat iväg.

Det var dagen med stort D. Dagen då Lia tog sina första andetag, såg på oss för första gången och log, Markus böt sin första blöja och jag födde vårt lilla mirakel Kl: 20:43 den 19/2 2009. Personalen tyckte det var en väldigt lugn och fin förlossning och sa flera gånger att jag måste vara skapt för att föda barn och jag känner mig då absolut inte avskräckt i efterhand utan vill vi ha fler barn kan jag absolut göra om det! Det är den största upplevelsen man haft och den vackraste.
Ja - jag älskar nog att föda barn.

Tack Markus för det du gett mig. 
Den största lyckan man kan känna.Kommentarer
Postat av: Markus

bra skrivet =) tack själv- Puss

2009-03-02 @ 19:57:11
URL: http://markusdalberg.blogg.se/
Postat av: mari

åh,va fint skrivet..ögonen tårades lite lätt:-)

ja ni har gjort de bra båda 2

2009-03-02 @ 20:04:02
Postat av: Bea

så go!! GRATTIS igen!! hoppas vi får se er snart! :)

2009-03-02 @ 20:24:21
URL: http://sannabertils.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh, du kan då berätta alltid. sentimental som man är av alla hormoner så tog de inte länge innan storbölet bröt fram. Men lyckades hålla mig hos er - är så himla glad för eran skull. Ni är så fina alla 3. Nu ska jag kila i säng. Kram

2009-03-02 @ 21:20:36
Postat av: Milla

Så fin hon är SÖT ;)

2009-03-02 @ 21:22:59
URL: http://millvall.blogg.se/
Postat av: Sara

GRATTIS! :)

2009-03-02 @ 21:48:30
URL: http://sarakomsaja.blogg.se/
Postat av: Ida

Åh så fint du skriver, man blir ju så tårögd! Du är verkligen duktig och vad kul att du vill ha fler barn och att det kändes så bra :)Jag längtar till imorgon då vi kommer och ser på erat underverk ;)

2009-03-02 @ 22:09:47
URL: http://storasysteryster.blogg.se/
Postat av: Emma

Gud så fint, blir ju alldelens tårögd :) Hade velat komma med till er imorron men det känns som att det blir fel tid att fara för Alein och så.. Men vi hinner ju ses :) Ta hand om er!! Kramar

2009-03-02 @ 22:25:29
URL: http://emmastromback.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag kunde inte heller komma med idag, men jag antar att det kommer flera tilfällen att få se lilla Lia! Jag drunknar nästan av skola och en massa annat :)

2009-03-03 @ 13:02:31
Postat av: Milla

hej gumman kommer nog inte i kväll med brudarna men jag å tony kommer nog nån dag P & K

2009-03-03 @ 13:39:54
URL: http://millvall.blogg.se/
Postat av: Lisa

Så kul att läsa och du är så vacker! Otroligt vacker! Kramar

2009-03-03 @ 19:00:12
URL: http://moveitlucy.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag blir tårögd av förlossningsberättelsen. Kan aldrig föreställa mig hur fint det var för er, man hoppas bara att man själv får en fin förslossning när man blir stor nog att skaffa egna ;)Kram på er!

2009-03-04 @ 11:04:26
URL: http://yoem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0